Tulevia keikkoja

8.7.17 Rock Bar Wankkuri, Vesanto
29.7.17 Yksityistilaisuus
5.8.17 Rämäkkä Holidays, Rautalampi (Erja Lyytinen Grooves Rautalampi)

tiistai 10. helmikuuta 2015

Boost from Roots

Uusi vuosi uusine kujeineen on lähtenyt käyntiin. Samalla myös LBB:n bluesjunan höyrykattiloita on taas alettu lämmittämään, ja bändi alkaa olla valmis uusiin seikkailuihin.

Uuden vuoden kunniaksi bändi on saanut uutta ilmettä, vaikka ukot eivät juuri ole kaunistuneet. Sen sijaan keikkajuliste, logot, nettisivut ja muut visuaaliset härpäkkeet ovat kokeneet täysremontin. Iso kiitos tästä kuuluu Jaatisen Sallalle! Ammattilaisen kädenjälki näkyy ja taiteellinen vaikutelma on hieno.

Keikkailuun on myös haettu vähän uutta ajatusta ja nyt mennään eteenpäin "Boost from Roots Tour" -ajatuksen siivittämänä. Tällä halutaan nostaa esiin bluesin ja ylipäätään juurimusiikin merkitystä koko rock-musiikin laajassa kirjossa. Ilman sadan vuoden takaista bluesin syntyä ja myöhemmin leveällä rintamalla tapahtunutta esiinmarssia nykypäivän pop- ja rock-kulttuuri taitaisi olla melko lailla erilaista... Alkulähteiltä on hyvä käydä välillä ammentamassa ajatusta, nostetta, poweria ja boostia tämän päivän tekemiseen. Rolling Stones -kitaristi Keith Richardsin sanoin: "If you don't know the blues... there's no point in picking up the guitar and playing rock and roll or any other form of popular music".

Lowbrow Blues Bandin keikkavuosi ja samalla Boost from Roots Tour lähtee käyntiin ystävänpäivänä 14.2. Kuopion Neulamäessä Ravintola Hunterissa. Kalenteria selaillaan kuumeisesti etsien sopivia seisakkeita LBB:n bluesjunan matkalle.

Monen mielessä blues on murheellista ja synkkää surumusiikkia. Mielikuva on kuitenkin väärä. Bluesissa ei ole pohjimmiltaan kyse murheen alhossa vaeltamisesta ja itsesäälissä rypemisestä, vaan siitä, että synkkyydestä on ulospääsy ja aurinko paistaa risukasaankin. Musiikin tarkoituksena on tuottaa niin soittajille kuin kuulijoillekin iloa ja hyvää mieltä - auttaa irroittautumaan hetkeksi arjen murheista. Kuten TV:n purukumimainoksessa muinoin kehoitettiin: "Kokeile itse, niin huomaat".

"And here's to the blues, the real blues - where there's a hint of hope in every cry of desperation" (David Mutti Clark)

Nähdään keikoilla - pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti